Jette Flejsborg

Jette Flejsborg - indehaver af ViaVita

Har du brug for hjælp til angst eller fobi.

Du er velkommen til at ringe på 5191 8055, hvis du vil høre mere.

Angstbehandling med hypnose kan være din redning?

Her på siden kan du læse om, hvad angst og fobi egentlig ér, hvordan angst og fobi opleves, hvordan du genkender symptomer på angst. Desuden kan du læse om årsager til angst og hvilke angst og fobi-typer der kan være. Du kan også læse om, hvordan andre har oplevet angst og fobi og hvordan angstbehandling med hypnose og psykoterapi har hjulpet andre. Endelig kan du læse om, hvordan jeg kan hjælpe DIG.

Sådan opleves angst og fobi

Har du oplevet, at du i en situation, uforklarligt fik en oplevelse af angst/panikangst, hvor følelserne og kroppen reagerer på en sådan måde, at du troede at du var syg, måske ved at dø, eller at du mistede kontrollen over dig selv? Måske er du blevet undersøgt af en læge, som ikke fandt nogen fysisk forklaring? – Så har du måske angst og har brug for angstbehandling?

En fobi-reaktion og angstanfald er tæt beslægtede lidelser og kan have mange ansigter. Typisk er angst og fobi meget ubehageligt og begrænsende for dit liv. Du kan opleve angstanfald og fobireaktioner i særlige situationer, eller mere “spontant” og i forskellige situationer, så kaldes det generaliseret angst.

Det kan også være, at du har du levet med angst, eller en fobi længe. Måske er det taget til med tiden, angst fylder måske mere og mere i din hverdag og dit liv? Angst kan være invaliderende. Så det er måske NU, du har brug for, at investerer lidt mere i dig selv, dit liv og din fremtid. – For din egen skyld og også for dine pårørende og relationers skyld?

I det efterfølgende jeg skriver, skelner jeg ikke imellem angst og fobi.

Hvad er angst?

Angst er en normal reaktion i vores system, krop og sind. Angst udløses af hormoner i en farlig, eller stresset situation. Vores ur-instinkter til overlevelse sætter igang på grund af hormonerne og hele kroppen går i alarmberedskab. Kroppen gør sig klar til kamp, flugt eller går i “freeze-tilstand”, hvor vi er paralyserede.

Det er det der gør, at man pludselig kan reagere meget hurtigt og pludselig har flere kræfter og voldsomhed til at klare en krisesituation. Det kan være livsvigtig og er meget nyttigt at kunne. Vi har hørt eksempler f.eks. om fædre, som har kunnet løfte en bil alene, for at redde sit barn.

Men desværre kan disse instinkter, eller underbevidstheden i hjernen overtolke, eller mistolke situationer, så der udløses masser af adrenalin-hormoner, uden at sitationen egentlig er livstruende.

Det kan også ske, at en kritisk og farlig oplevelse bliver “husket”/lagret i underbevidstheden, så næste gang du er i den samme, eller måske bare lignende situation, så udløses dit alarmberedskab og du oplever angstsympromer. Og for hver gang du oplever dette, bliver kroppen/instinkterne bekræftet i, at kroppen skal går i alarmberedskab. Så er det blevet automatiseret i din hjerne og noget der sker per refleks. Nogle gange uden varsel og til stort ubehag.

Sådan genkender du angst

Typisk for angst er oplever du reaktioner, som er uden for din kontrol. Angst kan ikke styres, eller kontrolleres med fornuften eller viljen.
Angst og PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) er mere gennemgribende end en fobi, fylder typisk mere i dit liv og kan i nogle tilfælde, føles som en del af den du er.

Angst går ud over din livskvalitet, din livsudfoldelse, fordi du begrænse dig selv, holder dig fra de ting, som du forestiller dig kan udløse ubehaget, eller skal sikre dig på forskellig måde, dvs. har sikkerhedsadfærd, hvilket kan være krævende og faktisk kun vedligeholder din angst.

Symptomer på angst
 • Koldsved
 • Hjertebanken
 • Rysten
 • Stærk følelse af kaos og panik
 • Flash backs
 • Lyst til at flygte
 • Vrede, aggression eller andre stærke følelser
 • Går i sort, klappen gå ned
 • Paralyseret
 • Andet stærkt ubehag.

Årsager til angst og fobi

Typer af angst og fobi

Årsagerne til angst kan være mange og det kan opleves i forskellige grader. Hvad det er du er angst for kan være meget individuelt.

Typerne af angst og fobi kan også være rigtig mange, da det jo kan opstå omkring enhver oplevelse eller situation i livet. Så selvom den slags angst og fobi du oplever evt. ikke er nævnt i nedenstående eksempler, betyder det nødvendigvis ikke, at du ikke har angst eller en fobi.

Angst og fobi kan også opstå i forbindelse med, eller i som følge af stress, depression, livskriser, alle former for chok og traumatiske oplevelser.

 • Klaustrofobi
 • Højdeskræk
 • Nåleskræk
 • Edderkopfobi
 • Hundeforbi
 • Vandskræk
 • Helbredsangst
 • PTSD, Post traumatisk stress
 • Angst for angsten.

Årsager til angst og fobi

Årsagerne til angst kan være mange og det kan opleves i forskellige grader. Hvad det er du er angst for kan være meget individuelt.

Typerne af angst og fobi kan også være rigtig mange, da det jo kan opstå omkring enhver oplevelse eller situation i livet. Så selvom den slags angst og fobi du oplever evt. ikke er nævnt i nedenstående eksempler, betyder det nødvendigvis ikke, at du ikke har angst eller en fobi.

Angst og fobi kan også opstå i forbindelse med, eller i som følge af stress, depression, livskriser, alle former for chok og traumatiske oplevelser.

Typer af angst og fobi

 • Generaliseret angst
 • Panikangst
 • Eksamensangst
 • Præstationsangst
 • Socialangst/socialfobi
 • Skoleforbi
 • Angst for at være alene
 • Flyskræk
 • Klaustrofobi
 • Højdeskræk
 • Nåleskræk
 • Edderkopfobi
 • Hundeforbi
 • Vandskræk
 • Helbredsangst
 • PTSD, Post traumatisk stress
 • Angst for angsten.

Har været hos Jette af to omgange. Første gang fik vi styr på mine traumer efter indbrudsforsøg. Det hjalp efter én gang.

Desuden har min kone været til behandling for flyskræk og højdeskræk lige inden vi skulle til Afrika. Flyveturen gik som en leg og hun gik med nogle steder, som vi havde afskrevet pga. hendes højdeskræk, inden vi tog afsted.

Jeg kan kun anbefale Viavita. Det er bare fantastisk hvad Jette kan.

Jeg blev vaccineret i torsdags for stivkrampe og det gik ret godt. Jeg havde ikke nær så voldsom trang til at trække armen til mig og min læge kunne let distrahere mig med snak. Alt i alt en succes!

Jeg hedder Anne og er 12 år gammel. Jeg var begyndt at slå mig selv og bide hul i kinden, hvis jeg glemte ting eller sådan noget. Jeg turde heller ikke sove alene, eller være alene hjemme. Nu har jeg været hos Jette tre gange og har ikke længere lyst til at skade mig selv. Jeg kan nu sove på mit eget værelse og være alene hjemme.

Jeg kan anbefale det mod flyskræk. At flyve er blevet en meget bedre oplevelse efter hypnoterapien.

Jeg kan varmt anbefale Jette som er en dygtig og professionel terapeut. Jeg har haft tre sessioner og er dybt imponeret. Både over hypnosen og hvad den kan . Men også over Jette, som er enormt kompetent, lyttende og omsorgsfuld og giver en masse værdifulde og brugbare værktøjer. Jeg har brut Jette til at slippe angst og har allerede lært en masse, givet slip på på nogle ting og tilgivet.
Tøv ikke med at få en session hos Jette. Man får kun lyst til flere.

ViaVita er et behageligt sted at komme og klinikken er indrettet godt med en rolig atmosfære.

Jette er meget imødekommende og rar at snakke med. Hun hjalp mig hurtigt til at indkredse mit problem og arbejde konstruktivt med det i min hverdag.

På trods af en smule naturlig skepsis fra start, må jeg erkende at hypnoterapi virkelig kan noget, og jeg har haft flere aha-oplevelser undervejs og fået mere ro på i min hverdag.

Jeg vil anbefale ViaVita og hypnoterapi til andre med uafklarede problemstillinger og håndgribelige lidelser, som søger forholdsvis hurtig og professionel hjælp til at komme videre.

I en periode hvor angst og frygt fyldte meget i mit liv fik jeg hjælp hos Jette.
Jette benyttede, udover samtale, hypnose og NLP-metoden EMDR.
Jeg har svært ved at sætte ord på, hvad der skete, men jeg mærkede en markant ændring, en form for lethed.
Mange tak for hjælpen.

Jeg havde angst, tankemylder og lavt selvværd.

Jeg kan varmt anbefale Jette, hun er super dygtig og virkelig lyttende. Jeg er virkelig imponeret over både Jette og over hvor meget terapien har hjulpet mig. Jeg har haft to sessioner og det er længe siden jeg har haft det så godt, som jeg har nu. Før kunne jeg knapt nok komme ud ad døren og havde masser af negative tanker. Jeg har været ved flere psykologer, men det har ikke hjulpet mig på samme måde. Der er efter min start hos Jette virkelig sket fremskridt og det er jeg taknemmelig for.

Jeg er meget overrasket over behandlingen hos Jette.
Da jeg kom anede jeg ikke hvad der var galt med mig. Jeg oplevede, at jeg var meget utilpas og følte mig syg, først hver gang jeg var på ferie, men efterhånden også i hverdagen derhjemme.
Jeg opsøgte Jette/ViaVita efter at jeg havde været hos en psykolog, uden det havde haft nogen virkning.

Efter blot få sessioner kunne Jette konstatere at jeg havde angst og at jeg er en særlig sensitiv person.
Jeg har igennem mange år ophobet en masse følelser og fået en uhensigtsmæssigt adfærd i forhold til mine egentlige behov,  uden at jeg egentlig var klar over det selv.
Det har jeg nu fået styr på ved hjælp af hypnose og psykoterapien hos Jette. Jeg har fået en masse brugbare og effektive redskaber som jeg bruger i min hverdag og det hjælper mig virkelig.
Efter at jeg har været hos Jette har jeg været ude at rejse 3 gange, UDEN AT FØLE MIG SYG! For nu har jeg lært min krops signaler at kende, at respektere det jeg mærker og sige fra, eller til i tide.
Jette har haft en god indsigt i mine problemer og frustrationer og haft gode svar og forklaring på alle mine spørgsmål, det har ikke bare været løs snak.
Jette er en varm og behagelig person med en professionel tilgang til, hvad jeg kom med.

Slip angst og fobi

Du er velkommen til at ringe til mig på
5191 8055,
hvis du vil høre mere.

Angstbehandling med hypnose og psykoterapi

Angst og fobi er typisk reaktioner på tidligere skræmmende eller ubehagelige oplevelser som efterfølgende er blevet tolket og lagret i underbevidstheden, på en uhensigtsmæssig og alarmudløsende måde, når du oplever noget som minder om den tidligere hændelse, følelse eller oplevelse. Dette giver ubehagelige og begrænsende psykiske og fysiske reaktioner, som du måske ikke forstår når det sker, hvilket igen kan give dig mere uro og angst.

Hos ViaVita arbejder jeg med hypnose-psykoterapi, hvormed vi kan finde og forholde os til det i dit ubevidste sind, som har skabt din angst, eller fobi. At vi ved, med vores logik, hvorfor vi har et problem, gør nemlig ikke nødvendigvis, at vores tanker, følelser, adfærd ændrer sig. Derfor er denne terapiform virkelig effektiv og gavnlig, ved at vi arbejder med både det bevidste i vores fornuft og desuden det ubevidste i vores fysiske og psykiske reaktioner.

Hypnose-psykoterapi kan gøre en stor forskel som angstbehandling og kan permanent ændre på din angst/fobi og du kan derefter slippe oplevelsen af, at være hæmmet og begrænset af dit problem.

Du opnår:

 • Frihed
 • Tryghed
 • Livskvalitet
 • Glæde og ro.

Du skal typisk regne med 2-4 sessioner, måske mere.

Logo hypnoterapeut
Logo FaDP
logo Dakobe
logo national guild of hypnotists