Jette Flejsborg

Jette Flejsborg - indehaver af ViaVita

Skal jeg hjælpe dig med at slippe tristhed og depression?

Du er velkommen til at ringe på 5191 8055, hvis du vil høre mere.

Behandling af depression og tristhed

Depression er en svær tilstand, der hvert år rammer mange tusinde danskere. Omkring hver femte dansker rammes, ifølge en ny undersøgelse, af en depression i løbet af deres liv. 60 procent af dem i en så alvorlig grad, at de sygemeldes og får brug for behandling af deres tristhed og depression. Det er en tilstand, der påvirker dig både fysisk og psykisk, det er derfor en lidelse, man skal tage alvorligt. De nærmeste relationer vil også blive påvirket af depressionen på forskellig måde, og kan have store følger for en familie, hvis depressionen ikke behandles og ophører.

Er DU deprimeret?

 • Oplever du, at alt er tungt?
 • At du ikke kan overskue eller klare så meget som du plejer?
 • Har du søvnproblemer og har din appetit ændret sig?
 • Har du har mistet glæden og måske endda lysten til livet?
 • Er dine tanker er negative, opgivende og triste?
 • “Gemmer” du dig derhjemme, vil du helst bare være i fred for andre, for verden?
 • Fylder håbløshed og tristhed mere og mere?

– Så er du sandsynligvis ramt af depression og har brug for behandling.

Dit lave stemningsleje er en kendt følge af depressionen, så søg hjælp hurtigst muligt. Har du selvmordstanker er det meget vigtig, at du fortæller nogen om det, så du ikke er alene med disse tanker. Hvis du ikke allerede har været hos egen læge, vil jeg allerførst anbefale dig det. Egen læge kan vurdere, om din tilstand kan skyldes andre årsager end depression.

Uanset om du medicineres for depression, eller ej, er det altid gavnligt at modtage psykologisk hjælp sideløbende.

Du KAN komme ud af tristhed og depression, selvom du måske synes alt ser sort ud lige nu.

Her på siden, kan du læse mere om depression, hvordan det kan opleves, hvordan det giver sig udtryk og hvad det medfører. Du kan også se hvilke forklaringer og årsager til depression der kan være. Jeg giver dig også nogle råd til, hvordan du eventuelt selv kan begynde at flytte på din depression.

Nederst på siden fortæller jeg dig, hvordan jeg med hypnose-psykoterapi kan hjælpe dig med behandling af din depression og hvordan du kan finde ny mening, energi og livsglæde.

Tegn på depression
 • Mental tomhedsfølelse og manglende evne til at tage beslutninger
 • Lavt stemningsleje og tristhed
 • Konstant træthed og manglende energi
 • Pessimisme og manglende evner til at glæde sig over noget
 • Bekymring over småting, nervøsitet og ængstelse
 • Koncentrationsbesvær
 • Nedsat selvtillid, øget skyld- og skamfølelse
 • Glemsomhed og dårlig hukommelse

 • Langsom bevægelser og tale
 • Nedsat eller øget appetit
 • Søvnproblemer
 • Øget smerteoplevelse,, øget sensibilitet.

Ovenstående kan være nogle af de tegn og symptomer der er på depression. Der kan være andre, – symptomer på depression er individuelt og forskellig i grad fra person til person.

Mulige årsager til depression

Alle kan rammes af en depression. Flere kvinder end mænd rammes. Der kan være flere og mange årsager til depression.

F.eks.;

Råd og vejledning angående depression

Uanset hvad der er årsagen til din tristhed eller depression, er det bedre at opsøge hjælp så snart følelsen og mistanken er der. Opsøg egen læge eller andre professionelle, hellere før end senere, for jo dybere du er kommet i en depression, jo sværere er det også at komme ud af den igen og jo længere tid tager det.

 • Husk

  Du skal vide, at selvom du oplever at alt ser sort ud lige nu, er det depressionen der “maler denne farve”. Dit sind kan lysne igen.
  Der er intet der varer ved.
  Du kan få hjælp.

 • Positivt fokus

  Saml på de bedste øjeblikke. Skriv dem ned. Skriv hver dag, inden sengetid, de 3 mest positive ting fra denne dag. F.eks.; det går mod forår, filmen fik mig til at glemme mig selv, jeg havde mindre ondt i dag, jeg har en familie/en hund/et dyr….., jeg har et sted at bo/en god stol………., solen skinnede, jeg kom ud af sengen/ud ad døren, jeg blev ringet op/fik en hilsen, osv.
  Det kan altid lade sig gøre at finde noget positivt, selv om du måske ikke lige syntes det i første omgang.

 • Selvomsorg

  Gør mindst én ting for DIG SELV, hver dag. Mærk efter hvad der kunne være godt for dig og gør det; F.eks.; lav en god kop kaffe, læs et blad, tag et fodbad, gå en tur, syng en sang, se en sjov film, ring til en du holder af, sæt blomster i vase, osv. Hvad som helst som giver dig en god følelse. Det er selvomsorg og det har du brug for.

 • Tag imod hjælp

  Lad andre være noget for dig, tag imod hjælp og støtte.
  Tag dig selv og din situation alvorligt og opsøg den professionelle hjælp du har brug for.

Er ovenstående råd ikke nok til at bedre din depression, så er det måske tid til, at du investerer lidt mere i dig selv, dit liv og din fremtid. – For din egen skyld og for dine nærmestes og eventuelle børns skyld.

“Den bedste beslutning jeg har taget i mit liv”
Hypnoterapien hos Jette reddede mit liv…..
Forinden jeg møde Jette så mit liv således ud: I 14 måneder kæmpende med med daglige angstanfald og et konstant ønske om at få lov at dø. Imens var jeg sygemeldt fra mit ellers dejlige arbejde og modtog ugentlige timer hos en af byens dygtigste psykologer og jeg var tilknyttet psykiatrisk afdeling. Indsatsen holdt mig i live, men gjorde ikke livet mindre uudholdeligt. Efter 14 måneder lavende jeg en sidste og og meget tilfældig kraftanstrengelse, hvor jeg kontaktede Jette – og det er jeg taknemmelig for i dag.
Alting ændrede sig: Allerede efter første terapi ophørte anfaldene. Det virker stadig helt magisk og uvirkeligt efter 14 måneder kamp. Men session for session hjalp det mig videre. Selvmordstankerne blev til håb, tårene blev til latter igen og jeg kom tilbage på mit arbejde på fuld tid.
Idag er det 6 måneder siden jeg startede hos Jette og 2 måneder siden vi afsluttede mit forløb. Jeg er nu vild med livet igen og har stadig ingen angstanfald. Der reddede virkelig mit liv! Ikke kun bogstaveligt har det fået mig til at overkomme selvmordstankerne, det har også givet mig den livskvalitet tilbage, som gør livet værd at leve.
Det er derfor med allerstørste taknemmelighed, at jeg gerne vil anbefale hypnoterapi hos Jette til alle som kæmper med livets udfordringer. Stor og småt. Jette er god til det hele og bare et super skønt og hjertevarmt menneske at være i behandling hos.
Tusind tak for al din hjælp! – og til dig som kæmper; Jeg håber også det kan give dig roen og gælden tilbage.
De bedste hilsner

Få hjælp til din depression

Du er velkommen til at ringe til mig på
5191 8055,
hvis du vil høre mere.

Behandling af depression med hypnose og psykoterapi

Vil du gerne slippe for tristhed og depression og opleve mere glæde og livskvalitet – Så ér det muligt.

Jeg mener at de fleste er født med de evner og ressourcer og muligheder er der brug for, for at have en tilfredsstillende liv.

Uanset hvad årsagen kan være til din tristhed og depression, eller hvad der er sket i dit liv, kan din oplevelse af det ændres. Vi kan sammen skabe en positiv forandring.
Du kan lære at bruge dine evner, ressourcer og muligheder på en ny måde.

Hos ViaVita arbejder jeg med hypnose-psykoterapi, som både tager fat i og forholder sig til alle lag af dit sind og din personlighed.

Vi vil typiske tale om dine følelser og dine udfordringer, som ved normal samtaleterapi. Der ud over bruger jeg hypnoterapi til at bearbejde dine tanker, følelser, udfordringer og problemer. Altså kan vi sammen finde frem til det der kan være årsag til dine problemer, bearbejde dette.

Sessionerne vil typisk også bestå af rådgivning, introduktion til metoder og redskaber der kan hjælpe dig, med lige prævis med det du har brug for.

Samen kan vi ændre på dine tanker, følelser, overbevisninger og adin dfærd i den retning, som du har brug for og har evner og ressourcer til.

3-6 sessioner kan være tilstrækkeligt.

Logo hypnoterapeut
Logo FaDP
logo Dakobe
logo national guild of hypnotists