Jette Flejsborg

Jette Flejsborg - indehaver af ViaVita

Brug for hjælp til et bedre parforhold og kommunikation?

Du er velkommen til at ringe på 5191 8055, hvis du vil høre mere.

Parterapi giver mulighed for ny nærhed og glæde

Har I brug for at slippe eller ændre uheldige reaktioner, følelser, vaner eller andet som skaber afstand imellem jer? Længes i efter mere nærhed, varme og glæde?

Sidder i fast i en negativ cirkel, i hverdagens hamsterhjul? Måske har i gentagne, opslidende diskutioner, skænderier eller konflikter. Måske misforstår i ofte hinandens intentioner og handlinger? Eller er der udfordringer med at være en sammenbrag familie? Problemet kan også være jalousi, utroskab, mistillid, eller mangel på omsorg, nærvær og fællesskab?

Eller er det kommunikationen imellem jer der mangler eller halter? Måske kan i ikke tale sammen længere, har “glemt det” hen ad vejen, eller måske har I aldrig været så gode til det?

Har I stadig følelser for hinanden kan disse udfordringer og problemer opleves meget pinefulde, svære og give en følelse af misforståethed, vrede, sorg, eller savn. – Ved I ikke længere, hvordan I skal klare det, eller hvad I kan gøre?

Uanset hvor I lige præcis står i jeres forhold kan parterapi være en rigtig en god investering. Når vi yder en indsats kan vi altid udvikle os, både sammen og hver for sig.

Der kan være rigtig meget på spil, når parforholdet knager og en af jer, eller begge mistrives.

Her på siden kan du læse mere om mulige faldgruber i parforholdet, hvad årsagerne til kriser, eller utilfredshed kan skyldes og hvad du eventuelt selv kan gøre allerede nu.

Særligt sensitiv i parforhold

Hvis du, eller både du og din partner er særligt sensitive, er det også vigtigt at I forstår hvad dét betyder for jer og forholdet. Indsigt, forståelse og tolerance er gode forudsætninger for at at kunne leve i et velfungerende og balanceret parforhold, særligt hvor sensitivitet er med i ligningen.

Mulige årsager til udfordringer i parforholdet
 • Tager hinanden for givet
 • Mangel på kommunikation
 • Stress og travlhed med karriere og job
 • En presset hverdag
 • Sammenbragt familie
 • Mangel på kommunikation
 • Spontaniten er væk
 • Mistillid og jalousi
 • Utroskab og anden svigt
 • Negative mønstre fra fortiden
 • Psykisk eller fysisk sygdom
 • Ulighed, f.eks. i styrke/magt og muligheder.

”Nogle af de helt store syndere”

 • Er den måde vi lever på i denne moderne verden. Mange vil gerne have det hele; karriere, hus, børn/familie, rejser, fornøjelser osv. Vi spænder ofte buen for hårdt og det er parforholdet og familien som lider under det.
 • Den moderne teknologi kan også være en “bandit”, – vældig rar og bekvem, men også en tids- og opmærksomheds-sluger, som gør at vi mister opmærksomheden på hinanden.

Råd og vejledning

Nedenstående er råd og vejledning, som kan skabe en ændring og forbedring i jeres forhold. Dermed ikke sagt, at det er nemt. Det kræve en stor indsats og langvarig vedholdenhed.

Vi kan ikke undgå at livet går op og ned. Der er tider som er sværere end andre. Alle forhold bliver påvirket af udefrakommende ting, f.eks. praktisk travlhed med børn og boligforhold, ændrende livsbetingelser, arbejde, stress, og sygdom, kriser og dødsfald i familie og omgangskreds.

Men kan I navigere efter nedenstående råd, er der en god chance for, at det hele går nemmere og at I kan bevare et godt og stabilt forhold igennem livet.

 • Tilfør noget positivt

  Gør ”dit”, for at tilføre jeres forhold noget positiv, hver dag. Tilfør noget som giver ro, glæde eller energi. Det kan være noget du gør, siger, eller den stemning du spreder omkring dig og i hjemmet/forholdet.

 • Accept og respekt

  Accepter og respektér din partners oplevelse af og syn på ”verden”. Jeres opfattelser og meninger er, eller behøver nødvendigvis ikke være de samme.
  Husk på, hvad det var du faldt for, da du mødte din partner.

 • Tag ansvar

  Vær opmærksom på, at i hver især har 100 % af ansvaret for, hvordan jeres forhold fungerer. Når din partner ikke lever op til dine ønsker, har du stadig det fulde ansvar for, hvordan du reagere eller handler.

 • Kommuniker

  Kommunikation er nødvendig for udvikling og ændring.
  Giv udtryk for det du gerne vil have og ønsker, i stedet for at skælde ud, eller brokke dig over det du ikke får, eller er utilfreds med.
  Bed om berøring, omsorg, praktisk hjælp, eller hvad du ønsker.

 • Flyt opmærksomheden

  Frem for at være meget bevidst om, hvad du er utilfreds med og savner, så vend opmærksomheden over på, hvad du kan gøre, være for din partner. Gør, sig mindst en positiv ting overfor din partner hver dag.

Gør I det samme som I altid har gjort, får I de samme resultater!
Gør I noget nyt, får I nye resultater”

Uanset hvilke udfordringer eller problemer I kan have, er det muligt at gøre noget.

Med den rette hjælp kan I sammen skabe forandringer og forbedringer, hvis I begge ønsker at bevare forholdet, er indstillet på at se eller høre hinanden med andre, eller nye øje og ører. – Det kan parterapi hjælpe jer med.

Allerede fra først session fik vi meget brugbare redskaber til at (gen)skabe et varmt og frugtbart parforhold med rum til gensidig respekt. Jettes metoder og øvelser peger fremad og gør dig i stand til at sætte dig i din partners sted.

I dag føler vi os meget bedre rustet til at tackle familie- og parlivets udfordringer!

Vores ægteskab havde udviklet sig i en negativ retning, vi kommunikerede dårligt med hinanden og levede meget i hver sin verden.  Til sidst var vi så langt ude, at vi havde besluttet at flytte fra hinanden.

I samarbejde med Jette satte vi en deadline på to måneder, før vi skulle tage den endelige beslutning. I de to måneder skulle vi arbejde med vores parforhold og også med os selv hver for sig, sammen med Jette.

Alt er anderledes nu. Vi ser hinanden og har fundet kærligheden på et dybere niveau end nogensinde før i vores ægteskab – selvfølgelig til vores store glæde. Vi har det nu tifold meget bedre end før og har for nylig nået den aftalte deadline. Det er helt klar, at vi nu ønsker at blive sammen. Vi har set, at vi har masser af kærlighed til hinanden, men har haft svært ved at se det pga. gamle traumer, dårlig kommunikation og manglende selvindsigt.

Tusind tak for hjælpen, Jette

Brug for parterapi?

Du er velkommen til at ringe til mig på
5191 8055,
hvis du vil høre mere.

Parterapi og hjælp til parforholdet

Er ovenstående råd og vejledning ikke tilstrækkelig? Så er det måske NU, at I er parate til at investerer lidt mere i jer selv, jeres familie, forhold og jeres liv og fremtid?

For jeres skyld, børnenes, hele familiens skyld. Det er påfaldende, så lidt, mange ofrer af tid, energi og penge på parforholdet. Som jo ofte er det fundament vi bygger alt andet op på. Vi ved jo, at ofrer man ikke planter, biler, huse, eller andet opmærksomhed angående vedligehold, renovering og justering, så forfalder det og går hurtigere til grunde. Hvorfor er vi ikke lige så opmærksomme på vores parforhold, som vi mange gange er på disse materielle ting?

I ved måske ikke, hvordan i skal finde tid, energi til at vedligeholde, optimere og pleje jeres forhold? – At vi ved hvorfor vi har et problem gør ikke nødvendigvis, at vores tanker, følelser og adfærd ændrer sig. I have brug for en tredje uvildig, professionel, som kan guide jer på rette kurs igen.

Parterapi med effektive metoder og terapi

Parterapi kan være en mulighed for at vende konflikter til vækst og forandring. Det kan også give jer indsigt i jer selv og hinanden. 1 +1 kan være langt mere end 2. Tag den udfordring op og tag fat på at forbedre og optimere jeres forhold.

Hos ViaVita kan jeg f.eks. hjælpe jer med:

 • Konflikthåndtering
 • Kommunikation og anerkendende dialog
 • Tid og timing af fællesskab og gensidigt ansvar
 • Finde fælles værdier og mening
 • Skabe nærvær og samhørighed
 • Skrue op for intimitet og lyst
 • Finde de varme og dybe følelser igen
 • Se nye muligheder og udviklingspotentialer

Jeg anvender metoder og teorier, som jeg selv har afprøvet og siden har taget efteruddannelse eller kurser i. Jeg ved, at disse metoder kan give jer nye muligheder for at genfinde et velfungerende og kærligt parforhold. Jeg giver jer redskaberne, men I skal selv være indstillet på, at gå ind i processen og bruge redskaberne, når I ikke er hos mig. I løbet af processen kan vi også arbejde med jer enkeltvis, hvis der er brug for det, eller I ønsker det.

Vent ikke med at få hjælp til det hele er “gået i hårknude”.

Typisk bruges der 4-6 sessioner sammen og evt. 2-4 enkeltvis. Dette aftaler vi sammen og fra gang til gang.

Logo hypnoterapeut
Logo FaDP
logo Dakobe
logo national guild of hypnotists