Jette Flejsborg

Jette Flejsborg - indehaver af ViaVita

Brug for hjælp til et bedre parforhold og kommunikation?

Du er velkommen til at ringe på 5191 8055, hvis du vil høre mere.

Parterapi er en god investering i dit parforhold og din familie

Har I brug for hjælp at ændre uheldige strategier, reaktioner, følelser, vaner eller andet som skaber frustration og afstand imellem jer?
Længes I efter mere fællesskab, nærhed og glæde?

Sidder I fast i en negativ cirkel, i hverdagens hamsterhjul? Måske oplever I gentagne, opslidende diskussioner, skænderier eller konflikter. I misforstår måske ofte hinandens intentioner og handlinger? Eller er der udfordringer med at være en sammenbrag familie? Problemet kan også bunde i jalousi, svigt, mistillid, eller mangel på opmærksomhed, omsorg og nærvær.

Det kan være kommunikationen imellem jer der er uhensigtsmæssigt eller skaber misforståelser. Måske kan i ikke tale sammen længere, har “glemt det” hen ad vejen, eller opgivet, fordi det har ledt til dårlig stemning og skænderier?

Har I stadig følelser for hinanden kan disse udfordringer og problemer opleves meget pinefulde, svære og give begge en følelse af misforståethed, vrede, sorg, eller savn.  Ved I ikke længere, hvordan I skal klare det, eller hvad I kan gøre?

Uanset hvor I lige præcis står I jeres forhold kan parterapi være en rigtig en god investering. Når I investerer jer selv i parterapi og yder en indsats kan I udvikle jer, både sammen og hver for sig. Der kan være rigtig meget på spil, når parforholdet knager og en af jer, eller begge mistrives.

Her på siden kan du læse mere om mulige faldgruber i parforholdet, hvad årsagerne til kriser, eller utilfredshed kan skyldes og hvad du eventuelt selv kan gøre allerede nu.

Særligt sensitiv i parforhold

Hvis du, eller både du og din partner er særligt sensitive, er det også vigtigt at I forstår hvad dét betyder for jer og forholdet. Indsigt, forståelse og tolerance er gode forudsætninger for at at kunne leve i et velfungerende og balanceret parforhold, særligt hvor sensitivitet er med i ligningen.

Mulige årsager til udfordringer eller kriser i jeres parforhold
 • I tager hinanden for givet
 • Der mangler kommunikation, hensigtsmæssig og udviklende kommunikation.
 • Der er stress og travlhed med karriere og job
 • I generelt har en presset hverdag
 • I er en sammenbragt familie
 • Der er sket svigt fra en eller begges side
 • Spontaniten er væk
 • Der er mistillid og jalousi i forholdet
 • En eller begge bruger uhensigstmæssige strategier til problemløsning
 • Der er psykisk eller fysisk sygdom i familien
 • Der er uligheder, f.eks. i styrke/magt og muligheder.
 • Forholdet og familien er ikke blevet prioriteret lige højt hos begge.

”Nogle af de helt store syndere”

 • Er den måde vi lever på i denne moderne verden. Mange par vil gerne have det hele; karriere, hus, børn/familie, rejser, fornøjelser osv. Vi spænder ofte buen for hårdt og det er familien og parforholdet som kommer til at lide under det.
 • Den moderne teknologi kan også være en “bandit”, – vældig rar og bekvem, men også en tids- og opmærksomheds-sluger, som gør at vi mister opmærksomheden på hinanden.

Råd og vejledning

Nedenstående er råd og vejledning, som kan skabe ændringer og forbedring af jeres forhold. Dermed ikke sagt, at det er nemt. Det kan kræve en stor indsats og langvarig vedholdenhed.

Vi kan ikke undgå at livet går op og ned. Til tider er det sværere end andre.
Alle forhold bliver påvirket af udefrakommende ting, f.eks. praktisk travlhed med børn og boligforhold, ændrende livsbetingelser, arbejde, stress, og sygdom, kriser og dødsfald i familie og omgangskreds.

Kan I navigere efter nedenstående råd, er der en god chance for, at det hele går nemmere og at I kan bevare et tilfredssstillende og stabilt forhold.

 • Tilfør noget positivt

  Gør ”dit”, for at tilføre jeres forhold noget positiv, hver dag. Tilfør noget som giver ro, glæde eller energi. Det kan være noget du gør, siger, eller den stemning du spreder omkring dig og i hjemmet/forholdet.

 • Accept og respekt

  Accepter og respektér din partners oplevelse af og syn på ”verden”. Jeres opfattelser og meninger er, eller behøver nødvendigvis ikke være de samme.
  Husk på, hvad det var du faldt for, da du mødte din partner.

 • Tag ansvar

  Vær opmærksom på, at i hver især har 100 % af ansvaret for, hvordan jeres forhold fungerer. Når din partner ikke lever op til dine ønsker, har du stadig det fulde ansvar for, hvordan du reagere eller handler.

 • Kommuniker

  Kommunikation er nødvendig for udvikling og ændring.
  Giv på en imødekommende og positiv måde udtryk for det du gerne vil have og ønsker, i stedet for at tro din partner er tankelæser, eller brokke dig over det du ikke får, eller er utilfreds med. Bed om berøring, omsorg, praktisk hjælp, eller hvad du ellers ønsker mere af.

 • Flyt opmærksomheden

  Frem for at være fokuseret på, hvad der er af fejl eller mangler ved din partner, vend fokus og energi over på, hvordan du kan gøre din partner glad og tilfreds.
  Har i begge den tilgang, får i det i har brug for, hvis i hver især kender eller er nysgerrig på partnerens behov.

Gør I det samme som I altid har gjort, får I de samme resultater!
Gør I noget nyt, får I nye resultater”

Allerede fra først session fik vi meget brugbare redskaber til at (gen)skabe et varmt og frugtbart parforhold med rum til gensidig respekt. Jettes metoder og øvelser peger fremad og gør dig i stand til at sætte dig i din partners sted.

I dag føler vi os meget bedre rustet til at tackle familie- og parlivets udfordringer!

Brug for parterapi?

Du er velkommen til at ringe til mig på
5191 8055,
hvis du vil høre mere.

Parterapi og hjælp til parforholdet

Har I prøvet selv at løse problemerne uden held og er ovenstående råd og vejledning ikke tilstrækkelige eller for svære at opnå uden hjælp? Så er det måske NU, at I er parate til at investerer noget mere i jeres forhold, familie og en fælles fremtid?

Tag hånd om dit parforhold inden der er for sent og der ingen vej er tilbage fra skilsmisse. Det er påfaldende, så lidt, mange ofrer af tid, energi og penge på parforholdet. Som jo ofte er det fundament vi bygger alt andet op på. Vi ved jo, at ofrer man ikke planter, biler, huse, eller andet opmærksomhed angående vedligehold, renovering og justering, så forfalder det og går hurtigere til grunde. Hvorfor er vi ikke lige så opmærksomme på vores parforhold?arterapi med effektive metoder og terapi

Parterapi kan være en mulighed for at vende konflikter til vækst og forandring.

Parterapi giver også selvindsigt. Tag udfordringen op og tag fat på at forbedre og optimere jeres forhold, hellere nu en senere. – for sent.

Hos ViaVita kan jeg f.eks. hjælpe jer med:

 • Konflikthåndtering
 • Frustratiosnafdækning
 • Livs-strategi- og adfærdsændringer
 • Forbedring af kommunikation og dialog
 • Optimering af fællesskab og ansvarsfordeling
 • At finde fælles værdier
 • Skabe nærvær og samhørighed
 • Skrue op for intimitet og lyst
 • Finde de varme og dybe følelser igen
 • Se nye muligheder og par- selv-udviklingspotentialer

Jeg anvender metoder og teorier som jeg selv har afprøvet og siden har taget efteruddannelse eller kurser i. Jeg ved, at disse metoder kan give jer nye muligheder for at genfinde et velfungerende og kærligt parforhold. Jeg giver jer redskaberne, men I skal selv være indstillet på, at gå ind i processen og bruge redskaberne, når I ikke er hos mig. I løbet af processen kan I også få individuelle sessioner, hvis der er brug for det, eller I ønsker det.

Typisk bruges der 4-6 sessioner sammen og evt. 2-4 enkeltvis. Dette aftaler vi sammen fra gang til gang.

Logo hypnoterapeut
Logo FaDP
logo Dakobe
logo national guild of hypnotists