Gratis inspirationsliste

Skab positiv forbedring

Årsskiftet og januar er ofte et tidspunkt, hvor vi kigger tilbage på det år, der er gået og kigger frem på det år, der kommer. Dog anbefaler jeg, at denne reflektering også kan falde på andre tidspunkter i løbet af året. Det kan ofte virke overvældende eller pålagt, at man den 1. januar laver nye tiltag i sit liv og dette kan få dem til at fejle. Jeg er sjældent selv klar til, eller har haft overskuddet til at få sat ordenligt i gang i mine nye vaner i januar måned. Derfor kan det være fordelagtigt at overveje at udvide denne tidshorisont og måske begynde på et andet tidspunkt – en opstart efter sommerferien eller en helt almindelig onsdag på året er lige så gode. Det vigtigste er nemlig bare at få det gjort.

Det ligger i menneskets dna at kunne skabe forandring og forbedring, så vid at du er født med evnerne til at skabe forandringer. Det helt rigtige tidspunkt kommer måske for sent, eller aldrig. Så bestem dig hellere for, at NU er det rette tidspunkt. Det vigtigste er, at du er motiveret og virkelig ønsker en ændring eller forbedring.

Positivt fokus

Uanset hvornår du tænker eller beslutter, at der er brug for forandringer i dit liv, så er det vigtigste, at du laver positive ændringer, da det vil give dig ”plus” på din indre konto. Når vi bliver bevidste om, at dele af vores liv ikke fungerer optimalt, har mange en tendens til at fokusere negativt på det, blive selvkritiske eller slår sig selv i hovedet over det. Dette vil blot forstærke den negative energi og kan trække dig længere ned, både fysisk og psykisk.
Det er langt mere hensigtsmæssigt at skabe et positivt fokus; at se på, hvad der kan blive bedre og hvordan det kan blive bedre.
Det du fokuserer på tilføres energi. Derfor et det vigtig, at det du bruger din energi på, er positivt og hensigtsmæssigt. Lad det være et positivt tænkt og formuleret forsæt. Lad det være et ønske, en ide eller plan, der tager dig i den retning, du ønsker.

Inspirationsliste

For at hjælpe dig med at flytte fokus hen på det positive, har jeg lavet en ide-liste, i form af sætnings-begyndelser, som du kan gøre færdige. Du finder den længere nede på siden.
Du kan selv vælge, om du laver dem alle, eller blot vil bruge dem du finder inspirerende og oplagte.
Du kan lave sætnings-begyndelserne færdige helt intuitivt, eller du kan tænke grundigt over dem. Du vælger selv.

De sætninger du får ud af denne øvelse, kan fungere som en positiv inspirations-liste for, for eksempel, det næste halve eller hele år. Her vil det være en god ide at kigge på listen og sætningerne med jævne mellemrum, for at huske dig selv på de gode fortsæt.

Vær realistisk

Jeg vil til sidst minde dig om at være realistisk med dine ønsker og mål. Start med små ændringer og byg eventuelt større ønsker op i små delmål, så det kan være mere overskueligt at opnå. Husk at Rom blev ikke bygget på én dag – Der vil være dage og tider hvor du falder i, eller ryger tilbage til det gamle. Men hold snuden i sporet og kom op på hesten igen. På den måde vil det lykkes dig i sidste ende, hvis du virkelig vil.

Enhver positiv ændring, lille eller stor, vil styrke dit selvværd og din selvrespekt, og på den måde være noget, du tager med dig videre i livet som en sejr.