Gratis inspirationsliste

Skab positiv forbedring

Årsskiftet og januar er ofte et tidspunkt hvor vi mange gange kigger tilbage på det år der er gået og også kigger frem på det næste år. Dog kan denne ”evaluering” jo sagtens foregå hele året og det behøver bestemt ikke ligge lige præcis 1. januar. Det er jeg i hvert fald sjældent selv klart til. Opstart efter sommeferien eller andre tidspunker på året er jo lige så gode.

Det ligger i menneskets dna at kunne skabe forandring og forbedring, så vid at du er født med evnerne til at skabe forandringer.

Det helt rigtige tidspunkt kommer måske for sent, eller aldrig. Så bestem dig hellere for at NU er det rette tidspunkt. Det vigtigste er at du er motiveret og virkelig ønsker en ændring eller forbedring.

Positivt fokus

Uanset hvornår du tænker eller beslutter, at der er brug for ændringer eller forandringer i dit liv, så ved jeg at positive ændringer til det bedre altid vil give dig ”plus” på din indre konto. Jo længere du lever med det der virker forkert, er dårligt eller negativt, jo mere vil det skade dig og trække dig ned, måske både fysisk og psykisk!

Måske har du brug for ændringer på personligt plan? Eller måske også på et mere overordnet plan?

Uanset hvad det er du tænker der kan blive bedre, så hjælper det bestemt ikke at være selvkritisk eller ”slå sig selv i hovedet”. Det er langt mere hensigtsmæssigt at se på, hvad det er der kan blive bedre og hvad det er der skal til eller gøres anderledes. Måske skal du bare sætte mere fokus på det, for at det bliver bedre og at du lykkes med det.

Det du fokuserer på tilføres energi. Derfor et det vigtig at det du fokuserer på, er positivt og hensigtsmæssigt. Lad det være et positivt tænkt og formuleret forsæt, et ønske, en ide eller plan, der tager dig i den retning du ønsker.

Vær realistisk

Måske er der vaner du gerne vil ændre eller slippe? Så vil jeg ønske dig held og lykke med det. Dog vil jeg minde dig om at være super realistisk med dine ønsker og mål. Start med små ændringer, eller start roligt ud med mindre delmål, hvis det er større ting du vil ændre. Husk at ”Rom blev ikke bygget på én dag”. Der vil være dage og tider hvor du falder i, eller tilbage til det gamle. Men ”hold snuden i sporet”og ”kom op på hesten igen”. På den måde vil det lykkes dig i sidste ende. Hvis du virkelig vil!

Enhver positiv ændring, lille eller større, du gennemfører vil opleves som selvværds- og selvrespekt-styrkende og på den måde være noget du tager med dig videre i livet som en sejr.

Inspirationsliste

Jeg vil herunder give dig en ide-liste, i form af sætnings-begyndelser, som du kan gøre færdige. Du kan selv vælge om du laver dem alle. Om du blot mærker hvilke sætnings-begyndelser der opleves inspirerende og oplagte.
Du kan lave sætnings-begyndelserne færdige helt intuitivt, eller du kan tænke grundigt over dem, eller nogle af dem. Du vælger selv.

Du kan bruge de sætninger som du laver færdige, som en positiv inspirations-liste, for foreksempel det næste halve eller hele år. Det vil så være en god ide, at kigge på listen og sætningerne du får lavet med jævne mellemrum, for at huske dig selv på de gode fortsæt. En anden mulighed er, at du vælger nogle ud, som du mener er vigtige for dig og som du derfor vil prioritere højt, koncentrere dig om og arbejde målrettet på?